Bondscoach en technische staf

Bondscoach Frank de Boer

ronald koeman bondscoach nederlands elftal

UPDATE 23 september 2020: Frank de Boer bondscoach Nederlands Elftal. De KNVB maakte dit op 23 september bekend. Frank de Boer gaat Oranje coachen op het EK 2021 en op het WK 2022.

Sinds 6 februari 2018 stond Ronald Koeman aan het roer van het Nederlands elftal. De bondscoach volgde na een roerige periode van veel wisselingen Dick Advocaat op. Koeman had een contract tot en met het WK in Qatar in 2022 maar gaf in augustus 2020 aan zijn contact op te zeggen om aan de slag te gaan bij FC Barcelona.

Onder leiding van bondscoach Koeman heeft het Nederlands Elftal zich geplaatst voor het EK 2021. Na het missen van twee grote toernooien, het EK 2016 en WK 2018, eindelijk weer een succes bij Oranje. De eerste wedstrijd van Oranje was tegen Engeland en ging verloren. Daarna ging het beter en volgde een reeks van overwinningen. De finales van de nieuwe Nations League 2018-2019 werden zelfs bereikt. Doordat Oranje eerste werd van Groep A, tegen Frankrijk en Duitsland, ging Nederland door naar de finales. In de halve finale werd nog gewonnen van Engeland, maar in de finale was Portugal met 1-0 te sterk.

Koeman heeft veel jongelingen en debutanten bij de selectie van Oranje gehaald. Door de goede prestaties wordt deze generatie ook wel ‘The New Wave’ genoemd.

Verder is Nederland tweede geworden in Groep C voor de kwalificatie van het EK 2020 en daarmee gekwalificeerd voor het eindtoernooi. Duitsland werd groepswinnaar.

Frank de Boer neemt het stokje dus over van Koeman.

Overzicht technische staf Nederlands Elftal

Naam Functie
Technische staf
Frank de Boer Bondscoach
Dwight LodewegesAssistent-bondscoach
Maarten StekelenburgAssistent-bondscoach
Patrick LodewijksKeeperstrainer
Medische staf
Luc van AgtInspanningsfysioloog
Jan Kluitenberg Fysieke trainer
Gert-Jan GoudswaardFysio-en manueel therapeut
Rob KosterMasseur
Edwin GoedhartManager sportgeneeskunde
Piet BonArts
Rien HeijboerOrthopeed
Overige staf
Fernando ArrabalTeammanager
Bas TichelerPerschef
Max ReckersVideo-analist
Steijn SpreijPerformance-analist
Arend de KruijfMateriaalman
Rob KosterMateriaalman