Bondscoach en technische staf

Bondscoach Ronald Koeman

Ronald Koeman is na het WK 2022 voetbal bondscoach geworden van het Nederlands elftal. Hij nam het stokje over van Louis van Gaal. Koeman staat onder contract tot en met het WK 2026 voetbal, dat in de Verenigde Staten, Canada en Mexico gespeeld wordt.

Op dit moment is Koeman bezig om met het Nederlands elftal een goed resultaat neer te zetten op het EK voetbal 2024, dat in Duitsland georganiseerd wordt. Daarna zal hij toewerken naar kwalificatie voor het komende WK voetbal 2026, dat in de Verenigde Staten, Mexico en Canada gespeeld wordt.

Voorganger van bondscoach Koeman

Sinds augustus 2021 stond Louis van Gaal aan het roer van het Nederlands elftal. De bondscoach volgde na een enigszins teleurstellend EK 2021 voetbal Frank de Boer op. Frank de Boer stapte na het verlies in de achtste finales tegen Tsjechië zelf op.

Onder leiding van bondscoach Frank de Boer had het Nederlands Elftal drie wedstrijden gewonnen in de groepsfase van het EK 2021. In de knock-out fase werd er direct verloren.

Louis van Gaal had het stokje dus overgenomen van Frank de Boer. Oranje heeft onder leiding van Van Gaal de kwartfinales van het WK 2022 in Qatar gehaald. Daarin werd er verloren van de latere kampioen Argentinië.

Overzicht technische staf Nederlands Elftal

Naam Functie
Technische staf
Ronald Koeman Bondscoach
Dwight LodewegesAssistent-bondscoach
Erwin KoemanAssistent-bondscoach
Patrick LodewijksKeeperstrainer
Medische staf
Luc van AgtInspanningsfysioloog
Jan Kluitenberg Fysieke trainer
Gert-Jan GoudswaardFysio-en manueel therapeut
Rob KosterMasseur
Edwin GoedhartManager sportgeneeskunde
Piet BonArts
Rien HeijboerOrthopeed
Overige staf
Fernando ArrabalTeammanager
Bas TichelerPerschef
Max ReckersVideo-analist
Steijn SpreijPerformance-analist
Arend de KruijfMateriaalman
Rob KosterMateriaalman