Wat gaat het Nederlands elftal doen op het WK in Qatar?

Binnen een paar dagen gaat het WK voetbal 2022 in Qatar al beginnen. Veel voetbalfans hebben voor een lange periode uitgekeken naar dit grote toernooi. Het is dan ook eindelijk weer mogelijk om de beste spelers van de wereld tegen elkaar te zien strijden. Dankzij de nationale elftallen zullen leuke wedstrijden getoond gaan worden tijdens dit WK.

Het WK van 2022 vindt plaats in Qatar. Hierdoor zal het WK pas in november en december gespeeld gaan worden. Normaal gesproken vindt het WK natuurlijk plaats binnen de zomerperiode, maar dit jaar was dat geen optie. Daardoor is het nu binnen de koudere maanden mogelijk om heerlijk binnen te zitten en op de tv geweldige voetbalwedstrijden te gaan bekijken. Het Nederlands elftal doet hier uiteraard ook weer aan mee. Nu is het dus de vraag hoe het Nederlands elftal gaat presteren tijdens het aankomende WK voetbal.

De poule van het Nederlands elftal

De poule van het Nederlands elftal is op zich niet al te erg. De kans is dan ook zeer goed haalbaar dat Nederland naar de volgende ronde zal komen. Om de achtste finales te behalen van het WK in Qatar, is het belangrijk dat Nederland of eerste of tweede wordt binnen de poule. Het Nederlands elftal is ingedeeld binnen poule A. Dit betekent dat Nederland tijdens de poule periode zal moeten strijden tegen de nationale elftallen van Senegal, Ecuador en Qatar. Hierdoor heeft Nederland ook de kans om tegen het gastland te gaan spelen tijdens de poulefase van het WK.

De eerste wedstrijd tijdens de poulefase van Nederland is op 21 november. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen Senegal. De tweede wedstrijd die Nederland speelt is tegen Ecuador. De wedstrijd tegen Ecuador is op 25 november. De voorspelling van Nederland – Ecuador kan je online invullen om zo te bekijken of jij de juiste uitslag kan raden. Na Ecuador speelt Nederland tegen Qatar op 29 november.

  • Maandag 21 november 2022 om 17.00 uur: Senegal – Nederland
  • Vrijdag 25  november 2022 om 17.00 uur: Nederland – Ecuador
  • Dinsdag 21 november 2022 om 16.00 uur: Nederland – Qatar

Het Nederlands elftal bij Qatar

Afgelopen vrijdag werd de selectie van het Nederlands elftal bekend gemaakt. Hierbij zaten een paar verrassingen en een paar spelers zijn niet aanwezig die eigenlijk wel verwacht werden in het Nederlands elftal. Binnen de media zijn er dan ook verschillende gesprekken gevoerd over de spelers die mee zullen gaan naar Qatar. De hoop is uiteraard dat onder de leiding van Louis van Gaal de beste resultaten gehaald gaan worden.

Vanuit Nederland werd gesproken over het minimaal behalen van de kwartfinales. Uiteraard zal het leuk zijn als Nederland dit jaar wereldkampioen gaat worden, maar dat wordt zeker niet makkelijk. Hiervoor zal het Nederlands elftal goede resultaten moeten gaan neerzetten. Bovendien zullen kwalitatieve landen zoals Argentinië, Brazilië en Duitsland dan ook verslagen moeten gaan worden.

Plaats een reactie